Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 12 ianuarie 2016

istanbul.jpg

10 morti si 15 raniti in urma atacului de la Istanbul
10 morti si 15 raniti in urma atacului de la Istanbul

Cel putin 10 morti si 15 raniti. Este bilantul oficial al atacului comis astazi intr-o zona centrala a Istanbulului. Toate persoanele decedate sunt cetateni straini. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan spune ca atacatorul este un cetăţean sirian.

sumarul emisiunii 40 de minute

DNA incepe cercetari in cazul cărţilor scrise de deţinuţi. Sunt vizaţi profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai Administratiei Penitenciarelor care au propus eliberarea. De partea sa ministrul Justitiei solicita  abrogarea prevederii care stabileste că detinutii care scriu lucrari stiintifice in puscarie,  beneficiaza de o reducere cu 30 de zile a pedepsei, pentru fiecare carte.

1,75 euro pentru fiecare suta de kilometri. Cu atat vrea sa ne taxeze statul daca circulam pe autostrada. La inceput vor plati soferii care merg pe A1 si A2. Numai ca aceasta noua taxa nu poate fi aplicata in paralel cu rovinieta astfel incat acum autoritatile asteapta ca problema sa fie transata de Bruxelles.

Emisiunea 40 de minute din data de 12 ianuarie 2016
913