Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 ianuarie 2016

vlad_plahotniuc.jpg

Nominalizarea lui V.Plahotniuc la sefia guvernului moldovean, respinsa de presedintele Timofti
Nominalizarea lui V.Plahotniuc la sefia guvernului moldovean, respinsa de presedintele Timofti

In Republica Moldova presedintele Nicolae Timofti respinge nominalizarea lui Vlad Plahotniuc pentru functia de premier. Controversatul om de afaceri este propunerea oficiala a majoritatii parlamentare constituite in jurul Partidului Democrat. Seful statului asteapta pana maine o alta candidatura.

sumarul emisiunii 40 de minute

Polonia este vizată de o anchetă fără precedent in Uniunea Europeana. Bruxelles discuta  acuzațiile de încălcare a statului de drept aduse noului guvern conservator de la Varșovia.

Schimbari in ceea ce priveste asigurarile auto obligatorii.  Asigurătorii vor fi obligaţi să coreleze evoluţia tarifelor RCA cu nivelul daunei pentru fiecare segment de asiguraţi. La sfarsitul anului trecut, ASF, asigurătorii şi transportatorii  au semnat un memorandum care prevede plafonarea creşterii RCA la cel mult 50% din tarifele valabile în iunie 2015.

Tunisia, Egipt, Istanbul sau Franta. Tot atatea destinatii turistice care incep sa-si piarda vizitatorii din cauza atentatelor produse in ultimele luni. Efectele sunt cu atat mai dramatice cu cat multe din victimele atacurilor au fost cetateni straini. Cat de mari sunt pierderile si cum pot autoritatile sa restabileasca increderea turistilor, discutam in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 ianuarie 2016