Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sensibilitate lucidă între comedie şi dramă, într-o noua premieră la Teatrul Naţional Bucureşti

Teatrul Naţional Bucureşti anunţă premiera spectacolului, "O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii" după un roman de Mark Haddon, spectacol în regia lui Bobi Pricop. 

Spectacolul are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, dupa best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare.

Avandu-i pe scenă pe actorii Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu şi Carmen Ungureanu, spectacolul este de fapt un show performativ în care lumea-decor construită de scenograful Adrian Damian din oglinzi, distanţe şi percepţiii, se compune şi se descompune pentru a ne aduce faţă în faţă cu noi şi certitudinile noastre fragile. Spectacolul este completat şi de videoproiecţiile realizate de Dan Adrian Ionescu şi Mizdan, element ce redefineşte spaţialitatea şi muzica lumii în mişcare, oferind noi posibilităţi unei poveşti într-o continuă mişcare.

Pentru a discuta despre această premiera de la TNB, Valentin Panduru i-a invitat în cadrul programului RFI360, pe actriţa Ana Ciontea, scenograful Adrian Damian şi pe Dan Adrian Ionescu, responsabil cu latura video a spectacolului.

 
Ana Ciontea, Adrian Damian si Dan Adrian Ionescu în RFI360