Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Byron în concert la RFI Romania

Pe 15 ianuarie, trupa Byron a susţinut primul live pe anul 2016 la radio.

Au încheiat anul 2015 cu lansarea unui nou album, "Eternal Return", un produs discografic lansat prin Universal Music Romania. Este rezultatul concret al unei frumoase amintiri de vară pentru trupa Byron. Pentru acest album, trupa a mers în Dublin la Windmill Lane, studioul prin care au mai trecut R.E.M., Rolling Stones, Sinead O' Connor, studioul în dotarea căruia trupa U2 a investit serios înainte să înregistreze acolo faimosul "The Joshua Tree". Cu mixajul realizat de Dan Georgescu la Premium Artist Studios din Bucureşti, trupa a mers apoi pentru master la Londra, la Abbey Road, un alt spaţiu plin de amintiri grozave. Joy Division, New Order, Blur, Arcade Fire.. să vă mai spun?

Byron - "După soare" (probe de sunet înaintea concertului live din cadrul emisiunii RFI360)

 

Eternal Return" este o importantă filă în biografia trupei byron. Cu 12 piese, albumul dă viaţă unui an muzical despre care nu putem spune sigur în cate anotimpuri se împarte, dar ştim că are încă 12 luni. Cunoscătorul de byron trebuie să aiba "Eternal Return". Este rezultatul unei maturităţi descoperită rătăcind şi evitând constant cărările bătătorite. Un sunet hotărât, determinat să cucerească, să treacă de urechi şi să stârnească furtuni, ignorând complet liniştea soarelui de afară.

Momentan, albumul este disponibil atat în format digital (download pe iTunes, Amazon mp3; streaming pe Deezer, Zonga, Spotify) cât şi fizic (CD audio în librăriile Cărtureşti, la comandă pe www.emag.ro şi www.getmusic.ro). De asemenea, albumul este disponibil şi în High Resolution Sound (24 bit / 96 kHz) pe Tidal, Qobuz şi highresaudio.com, ascultătorii putând astfel avea o experienţă mult superioară celei unui CD obişnuit.

Dacă mai era nevoie, proba de maturitate a fost susţinută şi prin această prima aparitie live în 2016 la radio. Un prim concert al trupei byron în FM-ul românesc în 2016. Dan Byron (voce, chitară, flaut), 6fingers (clape, chitara, voce), Laszlo Demeter (bas), Dan Georgescu (tobe), live în cadrul programului RFI360 (http://www.facebook.com/Rfi360), la RFI Romania. 

Foto: Gabriela Boariu Photography