Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 25 ianuarie 2016

actualitatea_de_luni_25_ianuarie_2016.jpg

Fostul vicepremier, Gabriel Oprea
Fostul vicepremier, Gabriel Oprea

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne, senatorul Gabriel Oprea. Procurorii anticorupţie îl acuză pe liderul UNPR de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere. De acest serviciu ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general, Tiberiu Niţu.

Sumarul emisiunii 40 de minute:

 

Situaţie încordată la Chişinău, unde manifestanţii au dat un ultimatum autorităţilor: dacă nu dizolvă Parlamentul şi nu decid până joi organizarea de alegeri anticipate, protestatarii vor acţiona dur. Între timp, noul premier moldovean, Pavel Filip, se află marţi la Bucureşti, în prima sa vizită peste graniţe, după numirea în funcţie.

Miniştrii europeni de Interne s-au reunit luni la Amsterdam, unde au discutat despre Spaţiul Schengen, pe fondul valului de imigranţi care a lovit Europa.

Un eventual acord politic pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin e puţin probabil, declară la RFI politologul Cristian Pîrvulescu. Premierul Dacian Cioloş spunea recent că ia în calcul toate posibilităţile, inclusiv varianta asumării răspunderii în Parlament.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 ianuarie 2016