Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 8 februarie 2016

ciolos_in_parlament.jpg

Legea alegerii primarilor din doua tururi, reintoarsa la comisii
Legea alegerii primarilor din doua tururi, reintoarsa la comisii

Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin ramane in stand-by. Conducerea Senatului a decis  să retrimită la comisiile de specialitate proiectul de lege care prevede alegerea edililor în două etape. Premierul Dacian Ciolos, invitat in Parlament la dezbaterea privind modificarea legislatiei electorale, spune că Executivul nu poate modifica legislaţia fără acordul Parlamentului.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Pacienţii bolnavi ar putea să-şi plătească singuri tratamentul dacă, anterior îmbolnăvirii, nu au participat la programe de prevenţie. Ideea de preventie in sanatate este salutata de toata lumea. Extreme de contestata insa este o prevedere a proiectului care stabileste că, în cazul în care cineva refuză participarea la acţiunile de prevenţie, acea persoană trebuie să plătească, parţial sau în totalitate, costurile tratamentelor medicale.

Iar Turcia a anunţat că este pregătită să-şi deschidă frontiera zecilor de mii de sirieni fugiti din calea ofensivei trupelor regimului de la Damasc asupra oraşului Alep.  Pe de alta parte, Ankara şi Berlinul cer operaţiuni NATO în largul Turciei, împotriva traficanţilor de imigranţi.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 februarie 2016