Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 9 februarie 2016

liviu_dragnea.jpg

Legea Defaimarii, initiata de Liviu Dragnea, trece de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor
Legea Defaimarii, initiata de Liviu Dragnea, trece de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor

Legea Defăimării, propusă de Liviu Dragnea, a trecut de Comisia Juridica, urmand sa intre la vot in plenul Camerei Deputatilor care este for decizional. Afirmaţiile defaimatoare pot fi sanctionate cu pana la 100.000 lei. Legea se va aplica si mesajelor postate pe Facebook.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ofensiva victorioasă a trupelor lui Bachar al-Assad la Alep, chiar dacă nu înseamnă cîştigarea războiului, reprezintă o derută pentru strategia occidentală în regiune şi mai ales în Siria. Rusia îşi impune jocul de mare putere într-un spaţiu în care era relativ absentă dar unde, în prezent, Statele Unite sunt în pană de iniţiative şi de strategia.

Douà organisme din Franţa lansează acuzaţii de amploare la adresa Facebook. Reţeaua de socializare este acuzată că recuperează şi utilizează fraudulos datele personale ale utilizatorilor francezi. In Franţa există circa 30 de milioane de abonaţi Facebook.

Si tot in Franta s-ar părea că se dă o nouă "bătălie" în jurul ortografiei, după ce cîteva edituri au anunţat că vor publica manuale şcolare în spiritul unor modificări ortografice anunţate acum 25 de ani. Există numeroşi francezi pentru care dispariţia unor accente circumflexe sau a unor cratime este sinonimă cu pierderea parţială a identităţii.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 februarie 2016