Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 februarie 2016

spital_marie_curie_95467800.jpg

Politia a mers la Spitalul Marie Curie pentru a cere actele bebelusilor adusi din Arges
Politia a mers la Spitalul Marie Curie pentru a cere actele bebelusilor adusi din Arges

Poliţia a cerut documente de la Apele Române, în cazul celor 11 copii internaţi la "Marie Curie". De asemenea oamenii legii au mers astazi la spital pentru a ridica acte legate de aceste cazuri. Între timp, numărul copiilor transferați din Argeș a crescut la 16. Încă un bebeluș infectat cu  rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balș.

sumarul emisiunii 40 de minute

Discuţiile despre noua lege a salarizării sunt pe ultima sută de metri. Pe masa premierului au ajuns trei variante care ar trebui să aducă lefuri mai mari pentru peste un milion de bugetari. De exemplu, în următorii cinci ani, salariul unui profesor cu 20 de ani vechime s-ar putea dubla, adica ar putea ajunge la 4000 de lei.

Grecia primeste un ultimatum!  Atena va fi suspendata pentru doi ani din spatiul Schengen daca nu controleaza fluxul de imigranti de la granitele sale maritime. Peste 850.000 de refugiaţi au sosit în Grecia numai anul trecut.

Puterile mondiale au cazut de acord sa puna in aplicare o "incetare a ostilitatilor la nivel national" in Siria intr-o saptamana. Seful diplomatiei britanice avertizeaza ca intelegerea poate avea succes doar daca Rusia isi opreste loviturile aeriene pentru a sprijini inaintarea fortelor guvernamentale siriene impotriva opozitiei.

Si o intalnire care nu s-a mai produs in ultimii 1000 de ani are loc astazi in Cuba. Pe aeroportul din Havana Papa Francisc si patriarhul rus Kiril vor semna o declaraţie comună care are ca scop imbunatatirea relatiilor dintre catolici si ortodocsi.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 februarie 2016