Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 februarie 2016

voicu-paun-620x400.jpg

Madalin Voicu, salvat de colegii deputati. Nicolae Paun, decizie amanata.
Madalin Voicu, salvat de colegii deputati. Nicolae Paun, decizie amanata.

Deputatul Madalin Voicu nu poate fi arestat. Deputaţii i-au menţinut imunitatea, respingând atât cererea de reţinere, cât şi pe cea de arestare preventivă ale DNA. In schimb colegul sau, Nicolae Paun, poate fi retinut, nu si arestat insa. Procedura in cazul acestuia va fi reluata maine.

sumarul emisiunii 40 de minute

Romania va acorda un ajutor umanitar nerambursabil Republicii Moldova. Este anuntul facut astazi in cadrul vizitei pe care presedintele moldovean Nicolae Timofti a facut-o la Bucuresti, cu putin timp inainte de a-si incheia mandatul. Bucurestiul a mai promis un credit  de 150 de milioane euro tarii vecine, bani pe care ii conditioneaza insa de o serie de reforme.

Discutam in aceasta seara si despre efectele deciziei Curtii Constitutionale care a stabilit ca Serviciul Roman de Informatii nu va mai putea face interceptări în dosarele penale. O decizie luata cu majoritate de voturi.

Liderii europeni se reunesc maine si vineri in summit extraordinar pentru a discuta pachetul pe care Bruxelles il propune Londrei pentru a evita iesirea Marii Britanii din UE. Premierul David Cameron va avea insa o misiune dificila pentru ca Polonia, Slovacia, Cehia si Ungaria resping o restrangere a prestatiilor migrantilor europeni.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 februarie 2016