Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 18 februarie 2016

Summit crucial la Bruxelles pentru renegocierea statutului Marii Britanii

Liderii europeni se reunesc astazi si maine in summit extraordinar pentru a discuta pachetul pe care Bruxelles il propune Londrei ca sa evite iesirea Marii Britanii din UE. Premierul David Cameron va avea insa o misiune dificila pentru ca Polonia, Slovacia, Cehia si Ungaria resping o restrangere a ajutoarelor acordate migrantilor europeni.

sumarul emisiunii 40 de minute

OMV Petrom a avut o pierdere de 690 milioane lei în 2015, primul rezultat negativ de la privatizarea companiei, in 2004. Despre cauzele si efectele acestei situatii discutam in 40 de minute. 

Premierul demite aproape un sfert din prefecti. 10 reprezentanti ai guvernului in teritoriu isi pierd functia dupa ce Dacian Ciolos a cerut ministrului de interne o evaluare a acestora. Incercam sa ne lamurim care au fost motivele demiterii.

Consiliul Superior al Magistraturii ia atitudine in cazul televiziunilor trustului Intact. CSM critica atat declaraţiile presedintelui cat si pe cele ale premierului si sefului Senatului în cazul Antenelor. Mesajele publice conţin aprecieri de natură sa puna sub semnul precarităţii executarea hotararii judecatoresti, apreciaza membrii Consiliului.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 februarie 2016