Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 19 februarie 2016

david.jpg

Summitul de la Bruxelles, in care Marea Britanie isi renegociaza statutul in UE, se prelungeste
Summitul de la Bruxelles, in care Marea Britanie isi renegociaza statutul in UE, se prelungeste

Summitul de la Bruxelles prin care liderii europeni incearca sa evite iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana continua. Dupa negocieri maraton, presedintele Consiliului European Donald Tusk anunta ca s-au inregistrat progrese dar mai sunt inca multe de facut.

sumarul emisiunii 40 de minute

Incetarea focului în Siria, propusă de marile puteri, ar trebui să intre în vigoare până la sfârșitul acestei săptămâni. Experți militari din Rusia și Statele Unite s-au întâlnit astazi la Geneva pentru a discuta căile de încetare a ostilităților.

Salamul de Sibiu devine un produs protejat si recunoscut la nivelul Uniunii Europene.  Este cel de-al doilea produs inregistrat la nivel European, după Magiunul de Prune Topoloveni, în anul 2011.

Si doar 8% din români ar apăra un copil agresat în public in timp ce 20% din părinții care își bat copiii spun ca fac asta  cu "mândrie". Sunt date dintr-un studiu al organizatiei "Salvați copiii" care mai arata ca la nivel mondial, doar 10% din minori beneficiază de protecție prin lege față de abuzuri.

Emisiunea 40 de minute din data de 19 februarie 2016