Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 februarie 2016

vot.jpg

Situatie fara precedent in Camera Deputatilor care reia votul pe 8 proiecte de lege
Situatie fara precedent in Camera Deputatilor care reia votul pe 8 proiecte de lege

Situatie fara precedent in Camera Deputatilor care reia votul pe 8 proiecte de lege, intre care si legea defaimarii. Plenul Camerei a fost sesizat de PSD care a reclamat neconcordanțe între numărul de deputați prezenți și numărul de voturi. Liberalii atrag atentia ca aceasta solicitare contravine Regulamentului şi deschide calea unui precedent “periculos”.

sumarul emisiunii 40 de minute

Autoritatile mai fac un pas pentru debirocratizarea administratiei. Guvernul a lansat astazi "comisia de taiat hartii", care presupune reducerea numarului de documente ce trebuie depuse de cetateni, de multe ori la aceeasi institutie. In acest sens, vor fi utilizate sisteme informatice pentru transferuri de date intre institutii.

In timp ce ministrul Justitiei ii incurajeaza pe procurori sa candideze la functia de procuror general, pentru ca pana acum nu a fost depusa nici o candidatura, Ministerul Public propune ca procurorul general sa devina membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.  

Budapesta convoacă un refrendum pe tema cotelor obligatorii de migranţi. Ungaria a reușit să oprească tranzitarea teritoriului său de către migranți după ce și-a sigilat cu sârmă ghimpată frontiera cu Serbia și  Croația, in toamna anului trecut.

Discutam in aceasta seara si despre miza alegerilor legislative care vor avea loc in Iran, peste doua zile. Iranienii vor avea de ales între moderaţi - care susţin un program de reforme şi reintrarea statului în circuitul economic internaţional, prin raporturi comerciale cu Vestul - şi conservatori.

 

Emisiunea 40 de minute din data de 24 februarie 2016