Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 25 februarie 2016

dna.jpg

Ministrul Justitiei anunta ca o va reinvesti in functie pe Laura Codruta Kovesi
Ministrul Justitiei anunta ca o va reinvesti in functie pe Laura Codruta Kovesi

In  ziua in care DNA si-a prezentat bilantul pe 2015, ministrul Justitiei anunta ca o va reinvesti in functie pe Laura Codruta Kovesi, care mai are dreptul la un mandat. Viitorul  procuror-sef al Directiei Anticoruptie  va fi propus de Ministrul Justitiei si numit de presedintele Romaniei, cu un aviz consultativ al CSM.

sumarul emisiunii 40 de minute

La aproape o luna de la primul caz de imbolnavire al unui bebelus in Arges, autoritatile anunta ca s-a identificat cauza contaminarii copiilor: o tulpina de E-Coli mult mai agresiva insa. Intre timp, ministrul Sănătății cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești. Managerul unitatii spune ca asteapta sa fie demis.

Miniştrii de interne din statele Uniunii Europene şi Blacani participă astazi la Bruxelles, la o reunine în care vor încerca să soluţioneze disensiunile tot mai puternice în criza migraţiei. Austria, Serbia şi Macedonia au luat măsuri în vederea unei limitări a pătrunderii migranţilor pe teritoriile lor, ceea ce a înfuriat Grecia, care se teme că in acest fel refugiatii vor ramane blocati r in interiorul granitelor sale.

Iar FIFA isi alege maine conducerea. 5 candidati vor lupta pentru functia de presedinte al forului fotbalistic mondial. Favoriti sa-i urmeze lui Sep Blatter sunt italo-elvetianul Gianni Infantino si seicul Salman din Bahrein.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 februarie 2016