Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 3 martie 2016

oprea.jpg

Gabriel Oprea a demisionat de la sefia UNPR
Gabriel Oprea a demisionat de la sefia UNPR

Gabriel Oprea a demisionat de la sefia UNPR.  Neculai Ontanu este presedinte interimar. Oprea este urmarit penal de DNA, in doua dosare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Primii refugiaţi din Siria si Yemen au ajuns în România. Este vorba despre 15 persoane care au venit de la Atena. Pana le vor fi procesate cererile de azil, ei vor ramane in Centrul de refugiaţi de la Galaţi.

Deputații și senatorii care au exercitat un mandat complet de parlamentari și au studii superioare și diplomă de licență pot deveni funcționari publici fără a da concurs. Este o propunere legislativă înregistrată recent la Senat. Cat de binevenita e ideea discutam in aceasta seara.

Televiziunea Romana ar putea intra in curand in insolventa. Ministerul de Finante va trimite o propunere in acest sens catre Parlament. TVR a terminat anul 2015 cu pierderi de aproape 700 milioane de lei.

Summit franco-britanic dominat de criza migranților. Recent, Franţa a avertizat ca nu va mai reţine migranţii la Calais în cazul unui "Brexit”. De la începutul acestei săptămâni, autorităţile franceze au demarat o operaţiune de desfiinţare a adăposturilor improvizate, în care trăiesc mii de persoane ce încearcă să ajungă în Anglia.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 martie 2016