Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 8 martie 2016

refugiati-3.jpg

Acord intre UE si Turcia in criza migrantilor
Acord intre UE si Turcia in criza migrantilor

In criza refugiatilor, Uniunea Europeana ajunge la un nou acord cu Ankara. Potrivit înţelegerii, imigranţii care ajung clandestin în Grecia vor fi întorşi în Turcia. Insa pentru fiecare imigrant sirian reprimit, un altul va fi repartizat în statele europene direct din Turcia.

sumarul emisiunii 40 de minute

Economia romaneasca a crescut in 2015 cu 3,7%. La cresterea Prodului Intern Brut, au contribuit toate ramurile economiei, cu exceptia agriculturii, silviculturii si pescuitului, anunta oficialii Institutului National de Statistica.

Nu cu mult timp in urma, pacientii cu boli cronice lansau un apel disperat autorităților pentru ca  de pe piață urmau să dispară aproape 1.200 de medicamente ieftine, pentru 300 dintre acestea pacientii neavând alternativă. Acum, ministrul Sănătății anunta că E pe cale să gaseasca o soluție. Discutam pe larg in aceasta seara.  

Iar tenismena Maria Sarapova va fi suspendata provizoriu din 12 martie după ce a fost depistată pozitiv în urma unui test antidoping pe care l-a picat la Australian Open. Mai multi dintre sponsorii sai au anuntat incheierea colaborarii cu sportive din Rusia.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 martie 2016