Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Scrie un vers în Marea Poezie și bucură-te!"

România pe drumul confirmării unui nou record, pentru cea mai mare poezie colectivă din lume.

Un proiect integrat susţinut de agenţia care obţinea pentru prima dată premiul Young Lions la Cannes, Media Concept Store şi iniţiată de Nicoleta Padure, autoarea cărţii "Vorbe pudrate cu tâlc".

"Într-o sâmbătă, spre seară, am simțit cumva, greu de explicat de unde și de ce, că ar trebui să scot o foaie de hârtie și să încep să scriu... o poezie. Și uite așa am scris 19 poezii, în 2 zile, pe care le-am legat într-o carte cu titlul “Vorbe pudrate cu tâlc”. A fost prima dată când am scris versuri. A fost minunat, fără premeditare. Mi s-a părut atât de frumos încât îmi doresc să invit și alți oameni să descopere energia scrisului de versuri. Astfel, am creat acest loc de joacă suficient de mare și de relaxat pentru oricine vrea să înceapă o apropiere de poezie. Fără pretenții de scriitori, dar cu deschidere către frumos, fiecare poate scrie mai întâi un vers, apoi două, trei și să se oprească acolo unde dorește. Împreună, putem strânge 1 000 000 de versuri, până pe 21 martie, având ca pretext Ziua Internațională a Poeziei". Contribuie şi tu cu versurile tale, aici.

Alte motive pentru a fi mai atent la poezia din viaţa noastră, ne-a oferit iniţiatoarea acestei campanii, Nicoleta Padure, în cadrul emisiunii RFI360.

 
Valentin Panduru în dialog cu Nicoleta Pădure