Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pentru Republica Moldova, cu dragoste

_mg_9802.jpg

Dan Pavel și Dinu Gîndu in studioul RFI Romania
Dan Pavel și Dinu Gîndu

Dialogăm astăzi, fără patimă dar cu pasiune, despre axele reale de colaborare integrativă cu spaţiul cultural, economic şi social al Basarabiei, alături de expertul pe realităţile Republicii Moldova, Dinu Gîndu. Activist şi militant pentru identitatea culturală naţională în spaţiul Basarabiei şi în sferele politicii studenţeşti, de mai bine de 22 de ani, Dinu decriptează punctele forte ale proiecţiei PNL, pentru această regiune, în perioada următoare.

Abordăm şi subiectul reunificării din perspectivă strict economică, cu cifre şi indicatori, citând şi comentând un studiu, exhaustiv, făcut de Fundaţia Universitară a Mării Negre, pe subiect, în analiza comparativă cu modelul german, în cheie a trecutului contemporan, şi cel coreean, în proiecţie de viitor imediat, ambele asemănătoare cu situaţia din regiunea noastră.

La Universitatea “Dunărea de Jos” leadershipul are valenţe cu tradiţie, astfel vorbim despre un proiect nou-nouţ - pe 8 martie, doar în urmă cu câteva zile, deci, ambasadoarea Africii de Sud la Bucureşti, prietenă mai veche a emisiunii Business ON AIR, de la Rfi, Tenjiwe Mtinsto Ethel, a fost primul diplomat, ce a vorbit studenţilor, despre luna drepturilor omului, parte a unei serii de reprezentanţi diplomatici ce vor vorbi de leadership, în cadrul unui proiect coordonat de Dinu.
Despre politică şi politici şi asumare politică a unui crez, dar şi despre viitor, la graniţele, fluide şi uşor de eliminat, ale proiectelor duse la îndeplinire, cu tenacitate şi credinţă în binele comun, cu Dinu Gîndu.

Invitat: Dinu Gîndu, preşedintele PNL Republica Moldova şi senior adviser Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi

Emisiunea Business ON AIR din 10 martie 2016