Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Legea antifumat: pro și contra efectelor ei

_mg_9887.jpg

Andreea Orosz, Voicu Rădescu și Marius Vintilă in studioul radio
Andreea Orosz, Voicu Rădescu și Marius Vintilă

Legea care interzice fumatul în spaţii închise intră în vigoare de la miezul nopții. Astfel, fumatul va fi interzis, de joi, 17 martie, în cluburi, restaurante, baruri şi discoteci, în spitale şi şcoli, la locul de muncă, în taxiuri şi în orice loc public închis, dar şi în apropierea locurilor de joacă pentru copii.

În prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. La nivel european, tutunul este cea mai importantă cauză de moarte prematură, fiind responsabil de aproape 700.000 de decese în fiecare an. 70% dintre fumători încep să fumeze înaintea vârstei de 18 ani, iar 94% înaintea vârstei de 25 de ani.

În România există circa 5 milioane de fumători. Dintre ei, mai mult de jumătate au început să fumeze  înainte de a împlini vârsta de 18 ani.

Despre legea antifumat discutăm astăzi la Tânăr în Europa. Invitați: Voicu Rădescu, directorul executiv al Green Hours jazz-café şi al Teatrului LUNI de la Green Hours și Marius Vintilă, realizator de programe la Radio Seven și susținător al legii antifumat.

Emisiunea Tânăr în Europa din 16 martie 2016