Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 21 martie 2016

imigranti21.jpg

In pofida acordului dintre Ue si Turcia, zeci de migranti continua sa soseasca ilegal in Europa
In pofida acordului dintre Ue si Turcia, zeci de migranti continua sa soseasca ilegal in Europa

Migranţi continuă să sosească în Grecia, în pofida Acordului dintre UE si Ankara care prevede ca toti cei nou sositi ilegal pe coastele grecesti sa fie intorsi in Turcia. Primele trimiteri înapoi   sunt prevăzute să înceapă din 4 aprilie, până când Atena va implementa un sistem de examinare accelerată a solicitărilor de azil. Bruxelles a promis să trimită o misiune de 4.000 de agenţi suplimentari în Grecia, inclusiv judecători, traducători şi vameşi, în vederea soluţionării fiecărui caz în mod individual.

sumarul emisiunii 40 de minute

Medicii au intrat de astazi în grevă japoneză. Este primul protest dintr-o serie, anunţate de sindicalişti. Intrebat daca sunt posibile majorari salariale in sanatate in perioada urmatoare, premierul Ciolos spune ca "nu ne permitem sa dezechilibram situatia bugetara". Despre nemultumirile medicilor discutam in aceasta seara.

Romanii care vor sa debuteze in afaceri vor continua sa primeasca un ajutor de stat de aproximativ 10.000 de euro, pentru investitii. Contributia proprie va trebui sa fi de inca pe atat. Fostul ministru pentru IMM-uri Florin Jianu ne va vorbi in 40 de minute despre acest program.

Barack Obama, intr-o vizita istorica in Cuba, se intalneste astazi cu presedintele Raul Castro iar maine va avea o intrevedere cu un grup de disidenţi, foste victime ale reprimării regimului communist din insula.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 martie 2016