Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 25 martie 2016

bruxelles_4.jpg

Operatiune antiterorista de amploare la Bruxelles
Operatiune antiterorista de amploare la Bruxelles

Operatiune antiterorista de amploare la Bruxelles, trei  zile  dupa  atentatele din aeroport si metrou.  7 persoane au fost retinute intre care ar fi si unul din atentatorii de la aeroportul Zaventem, celebrul om cu palarie care apare pe camerele de supraveghere. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Desi imediat dupa atentatele din capitala Belgiei, premierul Dacian Ciolos spunea ca nu exista amenintari suplimentare la adresa Romaniei, procurorul-șef al DIICOT a anunțat reînființarea Biroului de Terorism şi  cere să fie introduse în Codul penal noi infracţiuni, intre care accesarea repetată a site-urilor jihadiste.

Acord pe legea darii in plata intre liderii politici si reprezentanți ai utilizatorilor de servicii financiare. Prima Casa este eliminata din program iar plafonul crește la 250.000 de euro. Intr-o saptamana legea va intra în dezbaterea Comisiei Juridice și apoi la votul final în plenul Camerei Deputaților, pe  6 aprilie.

Iar la Istanbul, a inceput astazi procesul a doi jurnalisti deveniti simbol al presiunii tot mai mari exercitate asupra presei de regimul Erdogan. Cei doi risca inchisoarea pe viata, fiind acuzati de dezvaluirea unor secrete de stat.

Emisiunea 40 de minute din data de 25 martie 2016