Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 28 martie 2016

codruta.jpg

CSM avizeaza favorabil nominalizarea Codrutei Kovesi pentru un nou mandat in fruntea DNA
CSM avizeaza favorabil nominalizarea Codrutei Kovesi pentru un nou mandat in fruntea DNA

Cu unanimitate de voturi, Laura Codruta Kovesi primeste avizul CSM pentru un nou mandat in fruntea DNA. Investigarea cazurilor de corupţie la nivel înalt, recuperarea prejudiciilor şi confiscarea extinsă se numără printre priorităţile urmatorului mandat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Funcţionarii publici ameninţă cu boicotarea alegerilor locale.  Ei sunt nemulţumiţi de diferentele  salariale care există între aceleaşi funcţii publice. Sindicalistii din domeniu sustin ca discrepantele au fost eliminate numai pentru angajatii legislativului, guvernului, presedintiei si curtii de conturi.

De la unificare monetara, fiscala, diplomatica si educationala, interconectarea retelelor de transport, energetice, de telefonie si a serviciilor postale pana la crearea unui spatiu audiovizual unic. Toate sunt cuprinse in documentul ce prevede unirea Romaniei cu Republica Moldova adoptat de platformele unioniste din cele doua tari si care ar trebui sa se produca pana in 2018.  Discutam pe larg in 40 de minute.

Dupa o campanile militara de trei saptamani, armata siriana, sustinuta de aviatia rusa, recapata controlul asupra orasului Palmira, cazut in mainile jihadistilor in urma cu aproape un an. In acest fel fortele guvernamentale capata access pre fieful reţelei Stat Islamic din Raqqa, în estul Siriei.

Vom vorbi in aceasta seara si despre “America mai intai”, viziunea de politica externa a republicanului Donald Trump daca va ajunge presedintela Statelor Unite.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 martie 2016