Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 29 martie 2016

ghita.jpg

Deputatii juristi au incuviintat retinerea lui Sebastian Ghita, dar nu si arestarea preventiva
Deputatii juristi au incuviintat retinerea lui Sebastian Ghita, dar nu si arestarea preventiva

Deputatii juristi au incuviintat retinerea lui Sebastian Ghita, dar nu si arestarea preventiva. O decizie finala va fi luata maine de plenul Camerei Deputatilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Plenul Camerei Deputatilor ar putea da maine votul final pe proiectul de lege care prevede majorarea indemnizatiilor pentru mame. Acestea ar urma sa primeasca o indemnizaţie egală cu 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni. În plus, de aceşti bani vor beneficia timp de doi ani, şi nu un singur an, aşa cum prevede actuala lege. Votul in plen s-ar putea desfasura ignorand practic avertismentul venit din partea premierului care spunea recent ca nu sunt bani pentru aceasta majorare

 

Raed Arafat nu ia în calcul o eventuală demisie din fruntea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dar spune ca va pleca daca premierul ii va cere acest lucru. La randul sau Dacian Ciolos declara ca nu se gandeste la o demitere in acest moment. Declaraţiile vin dupa ce Arafat a dat explicatii Corpului de control al guvernului, referitor la modul în care a fost gestionată tragedia de la clubul Colectiv.

Numărul de atentate comise în lume a crescut cu 600% în ultimii 15 ani. Dar nici SUA şi nici Europa nu sunt principalele tinte. Discutam pe larg in aceasta seara….

Cand o sa petrecem astazi si « 72 de ore prin Bucureşti »…..este titlul sub care ziarul Le Monde publică la rubrica « Voiaje » o pagină întreagă despre capitala României, care calcă pe urmele Pragăi şi ale Berlinului ».

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 martie 2016