Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 30 martie 2016

ghita_2.jpg

Plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţa
Plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţa

Plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă.  Deputatul este cercetat pentru mai multe infracţiuni, printre care dare de mită, şantaj şi cumpărare de influenţă. Pe de alta parte procurorii DNA au retinut-o pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, sub acuzatiile de  luare de mită şi spălare de bani.

sumarul emisiunii 40 de minute

Vot final in Camera Deputaţilor pe proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar se şi elimina plafonul de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât. Viitoarele mame vor primi 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni.  Modificarile intra in vigoare la 1 iulie.

Dupa patru luni de discutii aprinse, presedintele Francois Hollande anunta ca renunta la modificarea Constitutiei. Ideea de opera schimbari in legea fundamentala a aparut imediat dupa atentatele teroriste din 13 noiembrie, de la Paris,  si cea mai controversata propunere viza retragerea cetăţeniei franceze celor cu dublă cetăţenie, care sunt condamnaţi pentru fapte de terorism.

Administraţia de tranziţie din Siria trebuie să includă atât forţe loiale actulului guvern, cât şi forţe politice independente şi reprezentanţi ai opoziţiei. Declaratia a fost facuta de preşedintele sirian, Bashar al-Assad. Opozitia respinge ideea. Discutam pe larg in aceasta seara.

La Washington are loc joi si vineri summitul securitatii nucleare, la care participa si presedintele Klaus Iohannis. Participantii la intalnire vor dezbate pe marginea unui scenariu-catastrofă al unei "bombe murdare" care sa ajunga în mâinile jihadiștilor Statului Islamic….Potrivit datelor de   Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, în ultimii 20 de ani în lume s-au produs aproape 3000 de incidente referitoare la trafic, deținere ilegală sau pierdere de materiale nucleare.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 martie 2016