Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 aprilie 2016

658x0_bani-euro.jpg

Dosarul Panama intra in atentia DIICOT
Dosarul Panama intra in atentia DIICOT

Dosarele Panama intra in atentia procurorilor romani. Seful DIICOT spune ca anlizeaza documentele prezentante de presă pentru a decide dacă vor ajuta în anchetele aflate în defăşurare sau chiar în cele  deja finalizate.

sumarul emisiunii 40 de minute

Banca franceză Société Générale se numără printre primele cinci bănci care au creat cel mai mare număr de companii offshore prin intermediul cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, de la înfiinţarea acestuia, în 1977, până în 2015. E vorba de aproape 1000 de astfel de firme. La Bucuresti, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu spune ca implicarea unor banci – mama in operatiuni din paradisuri fiscale nu poate afecta bancile din Romania.

Legea darii in plata, primeste raport favorabil de la deputatii juristi. Maine ea ajunge la votul in plenul Camerei Deputatilor. Programul Prima Casa iese din lege, care se va  aplica si celor executati silit in timp ce plafonul pentru datornicii cu probleme a fost stabilit la 250.000 euro.  

Iar un mandat de arestare emis de România poate fi anulat daca exista un risc real de tratament inuman sau degradant din cauza conditiilor de detentie. Este o decizie a Curtii Europene de Justitie. Despre consecintele acestei hotarari discutam in aceasta seara.   

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 aprilie 2016