Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Investitori în căutarea randamentelor

_mg_0333.jpg

Constantin Rudniţchi și Cătălin Chivu in studioul radio RFI Romania
Constantin Rudniţchi și Cătălin Chivu

Situaţia specială din economia mondială îi face pe investitori, mari sau mici, să caute soluţii pentru diversificarea portofoliului. Piaţa valutară şi cea de capital sunt soluţii la îndemână.

Dobânzi mici sau chiar negative? Inflaţie cu semnul minus? Cum se poate adapta un investitor mai mare sau mai mic la situaţia de pe pieţele internaţionale? Obţinerea unor randamente rezonabile se poate face mergând pe principiul diversificării portofoliului de investiţii. Astfel, investiţiile pe piaţa valutară iau în calcul o analiză tehnică a evoluţiei valutelor şi o analiză fundamentală a indicatorilor importanţi macroeconomici din Europa şi de pe principalele pieţe. De asemenea, un investitor trebuie să urmărească deciziile importante luate de băncile centrale.  Nu în ultimul rând, este nevoie de stăpânirea emoţiilor, fapt esenţial pentru a nu lua decizii pripite.
Invitatul emisiunii: Cătălin Chivu, director general Tele Trade România

Ileana GutuRaportul de competitivitate a României, realizat de experţi ai Camerei de Comerţ Americane în România, arată progresele făcute de economia românească, dar şi stagnarea de care suferă de ani de zile. Raportul include şi o serie de recomandări pentru ca economia să crească din punctul de vedere al competitivităţii.
Interviu cu Ileana Gutu, senior manager, Departamentul Servicii de evaluare, PwC România.