Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 aprilie 2016

spion.jpg

Firma israeliana Black Cube recunaoste ca doi angajati ai sai au fost arestati in Romania
Firma israeliana Black Cube recunaoste ca doi angajati ai sai au fost arestati in Romania

Apeluri telefonice cu caracter amenintator si atacuri in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail. Sunt actiunile de care se fac vinovati doi fosti ofiteri Mossad in dosarul privind spionarea sefului DNA. Compania israeliana Black Cube confirma ca doi angajati ai sai au fost arestati in Romania dar sustine ca acuzatiile sunt nefondate si ca acestia facusera "descoperiri semnificative" in timp ce anchetau cazuri de "coruptie grava" in "guvernul roman si in agentiile sale".

sumarul emisiunii 40 de minute

Salariile a mai mult de jumătate dintre bugetari, cei cu venituri mici, se vor majora în medie cu 5% de la 1 august.  Cea mai mare creștere va fi în cazul asistenților sociali , de 20 de procente. Pe de alta parte Camera Deputatilor da vot final pe un proiect de lege care prevede pensii speciale pentru jurnalisti.  

Uniunea Europeana vrea sa reformeze sistemul de solicitare de azil, printr-o impartire mai echitabila a fluxurilor migratorii. In vizor se afla asa numitul sistem Dublin, intens criticat, care stabileste ca tara prin care a intrat un migrant in Uniune este singura responsabila de soarta acestuia.  

Dincolo de infruntarea de pe teren, dintre Armenia si Azerbadjan in Nagorno Karabakh, doi mari pioni se infrunta pe tabla geopolitica; Turcia si Rusia. Moscova nu actioneaza neaparat in sensul destabilizarii Caucazului de Sud dar vrea sa faca clar faptul ca aceasta este in mod traditional zona sa de influenta.Un interviu cu Armand Gosu, specialist in spatiul ex-sovietic, in aceasta seara.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 aprilie 2016