Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fundaţia Estuar: Primul club din România pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală

Fundaţia Estuar oferă, în premieră, mai multe servicii pentru adulţii cu probleme mintală din România. Pe lângă asistenţă terapeutică online şi un call center, organizaţia a înfiinţat primul centru comunitar de tip Club House din România, care funcţionează în Bucureşti şi are în acest moment peste 70 de membri. 

Estuar Club House este un concept inovativ al unui centru de zi dedicat exclusiv adulţilor cu probleme de sănătate mintală şi bazat pe integrarea în comunitate şi pe dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, excluzând serviciile de tip terapie. Invitaţii emisiunii: Amedeea Enache, director executiv Estuar şi Nicoleta Goia, membra Club House Bucureşti. 

Amedeea Enache: "Deosebirea de un serviciu de tip comunitar, în afară de faptul că nu există terapii (consiliere psihologică sau psihiatrică, oferite), constă în faptul că între membri şi angajaţi există un statut egal. Adică angajaţii participă împreună cu membri la realizarea tuturor activităţilor din club. Fac cu schimbul la recepţie, gătesc împreună, participă la activităţi împreună, au sarcini egale. Scopul final este dezvoltarea de abilităţi de viaţă." 

 
Ascultă emisiunea Sănătatea FM: