Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 7 aprilie 2016

proteste-medici.jpg

Medicii au pichetat sediul Ministerului Sanatatii
Medicii au pichetat sediul Ministerului Sanatatii

Medicii au iesit din nou in strada. Au protestat in fata Ministerului Sănătăţii. Motivele de nemultumire nu sunt noi: salarizarea din sistem și  faptul că orele de gardă nu sunt considerate ore suplimentare și nu sunt plătite ca atare.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a sanctionat MApN pentru discriminare pentru ca aloca un numar prea mic de locuri pentru femei in invatamantul militar superior, ministerul anunta ca isi va ajusta normele de recrutare şi baremele de selecţie în armată. Ce inseamna asta va spunem in aceasta seara.

Sub presiune internationala, Panama anunta din nou ca e pregatita sa vina la masa negocierilor si sa inaspreasca practicile fiscale. Statul din America Centrala este criticat in special pentru ca a refuzat sa aplice schimbul automat de informatii fiscale intre tari, pus in practica recent, sub impulsul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

“Chiar si o data e prea mult”…. Asa se intituleaza o campanie de preventie a consumului de alcool in randul adolescentilor, organizata de UNICEF Romania. Statisticile arata ca tinerii romani incep sa bea de la 13 ani.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 aprilie 2016