Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 aprilie 2016

mmunteanu.jpg

Mai multe ONG-uri cer PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu
Mai multe ONG-uri cer PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu

Mai multe organizații neguvernamentale fac apel la conducerea Partidului Național Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu de la Primăria București, considerând această nominalizare o ofensă adusă valorilor democratice. De partea cealalta liberalii spun ca partidul nu  are motive serioase sa renunte la fostul lider al studentilor din Piata Universitatii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Desi de acum doi ani s-a angajat să relaxeze regimul de vize pentru cetățenii români, Canada nu si-a pus in practica angajamentul. In acest context autoritatile de la Bucuresti anunta ca ar putea reevalua relația cu Ottawa. Romanii, bulgarii, polonezii si cipriotii mai au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul canadian.

Parlamentul European a adoptat introducerea registrului european de date al pasagerilor din spaţiul aerian. Oficialii din poliţie şi justiţie ai statelor membre vor putea accesa date despre pasagerii care se îmbarcă în curse aeriene din şi spre tarile Uniunii. In cat timp trebuie transpusa decizia in legislatia nationala va spunem in aceasta seara.  

Iar Cristian Mungiu si Cristi Puiu sunt in selectia oficiala a Festivalului de la Cannes care va avea loc intre 11 si 22 mai.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 aprilie 2016