Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 aprilie 2016

pislaru.jpg

Complexul Energetic Oltenia nu va fi inchis
Complexul Energetic Oltenia nu va fi inchis

Complexul Energetic Oltenia nu va fi inchis. Este asigurarea transmisa minerilor de vicepremierul Costin Borc. Pe de alta parte oficialul a anuntat ca vor continua disponibilizarile. O delegatie de mineri a venit pe jos, de la Targu Jiu pana la Bucuresti pentru a protesta in fata Guvernului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Pentru prima dată în 48 de ani, echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Intr-un interviu pentru RFI, fostul antrenor Octavian Bellu spune ca foarte multi antrenori romani de gimnastica au plecat din tara iar baza de selectie a sportivelor este redusa.

Consilierul de stat Dragos Paslaru este noul ministru al muncii. Ministrul Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, din cauza neintelegerilor pe legea salarizarii.

Curtea Constituţională va lua in sfarsit in discutie decizia de organizare a alegerilor locale într-un singur tur. Decizia vine în cadrul unui proces deschis de jurnalistul Adevarul, Liviu Avram. Curtea de Apel Bucureşti a respins, la sfarsitul saptamanii trecute plângerea formulată de PNL pe aceeasi tema.

Si, cu doua treimi din deputati care au votat pentru demiterea si punerea sa sub acuzare,  preşedintele Braziliei asteapta acum votul final din Senat. Dilma Rouseff este acuzată că ar fi falsificat rezultatele economice ale ţării pentru a-şi asigura realegerea în funcţie în 2014.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 aprilie 2016