Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 aprilie 2016

munteanu.jpg

Candidatura lui Marian Munteanu ramane incerta. Liberalii iau joi o decizie
Candidatura lui Marian Munteanu ramane incerta. Liberalii iau joi o decizie

 Marian Munteanu nu mai este candidatul liberalilor la Primaria Capitalei. Joi este asteptat un verdict al CNSAS in ceea ce-l priveste pe fostul lider al studentilor din Piata Universitatii. Societatea Academică Română şi România Curată au inaintat Consiliului aceasta solicitare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Românii au plătit peste un miliard de euro în plus la energie electrică, în perioada 2010-2013, se arată într-un raport al Curţii de Conturi. Banii reprezintă de fapt pierderile de energie din reţele electrice, pe care distribuitorii le-au trecut pe facturile abonatilor.

Consiliul NATO-Rusia s-a reunit astazi, pentru prima oară în ultimii doi ani, în încercarea de a detensiona situația în zona Mării Baltice și în estul Ucrainei. Cele doua parti continua sa aiba disensiuni profunde si persistente. Moscova avertizează că va lua măsuri pentru contracararea sistemelor antibalistice NATO, din România şi Polonia.

Președintele american, Barack Obama, a inceput astazi o vizită în Arabia Saudită. O deplasare într-o perioadă de tensiune în relațiile diplomatice dintre Statele Unite și țările din Golful Persic. Decizia SUA de a susține ridicarea sancțiunilor internaționale împotriva Iranului a afectat  relațiile  diplomatice dintre Washington si Riad. 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 aprilie 2016