Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 21 aprilie 2016

obama_in_arabia.jpg

Barack Obama, vizita in Arabia Saudita
Barack Obama, vizita in Arabia Saudita

Dupa o vizita in Arabia Saudita intr-un moment in care relatiile Washingtonului cu Riadul sunt extreme de tensionate, Barack Obama ajunge astazi la Londra, unde îi va îndemna pe britanici să voteze în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană la referendumul din iunie.

sumarul emisiunii 40 de minute

Uniunea Europeana vrea sa accelereze reinstalarea refugiaților sirieni în Europa, element-cheie al acordului privind migrația semnat între forul comunitar și Ankara. Intelegerea prevede că toți migranții ilegali nou-sosiți în insulele grecești trebuie să fie retrimiși spre Turcia. Pentru fiecare dintre acestia, Uniunea Europeana s-a angajat să preia un sirian aflat in Turcia, în limita a 72.000 de locuri.

Situatiile in care producatorii auto recunosc faptul că au falsificat testele pentru consumul de combustibil sau emisii poluante, pun în dificultate Comisia Europeană, care trebuie să gaseasca un echilibru între obiectivele de mediu pe care le are și menținerea unei bune relatii cu o industrie care generează sute de mii de locuri de muncă.

Sunt medicamente esențiale în tratarea diverselor forme de cancer care lipsesc. Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer spune ca o parte dintre aceste produse au ajuns la UNIFARM- distribuitorul detinut de Ministerul Sanatatii-  dar nu sunt puse pe piață, pentru că nu au prospectul în limba română.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 aprilie 2016