Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 22 aprilie 2016

dragnea.jpg

Liviua Dragnea ramane presedintele PSD
Liviua Dragnea ramane presedintele PSD

Liviu Dragnea ramane presedintele PSD. Asa a decis Comitetul executiv al partidului, reunit dupa decizia definitiva a Inaltei Curti care l-a condamnat pe Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

sumarul emisiunii 40 de minute

In premiera, Romania a fost exclusa de la editia din acest an a concursului Eurovision. Motivul il constituie datoriile pe care televiziunea publica le-a acumulat fata de Asociatia radiodifuzorilor publici din Europa, care s-ar ridica la 16 milioane de franci elvetieni. Ce alte consecinte vor fi pentru televiziunea publica discutam in aceasta seara.

 Guvernul pregăteşte o nouă variantă a ordonanţei pentru salarizarea unitară. Ar putea fi adoptată la 1 iunie şi aplicată din toamnă. Doar lefurile bugetarilor cu salarii mici vor creşte, spune ministrul Muncii. Sindicaliştii sunt complet nemultumiti si califica drept o carpeala oferta executivului.

Discutam in aceasta seara si ce greutate au apelurile pro-Uniunea Europeana pe care le lanseaza Washingtonul in Marea Britanie. Presedintele american, ferm impotriva unui Brexit,  isi continua vizita la Londra, intr-un moment in care premierul David Cameron are dificultati in a-si convinge compatriotii ca tara trebuie sa ramana membra a forului comunitar.   

Iar reprezentanţi ai 165 de ţări vor semna astazi la New York, acordul internaţional destinat încetinirii procesului de încălzire globală, în speranţa menţinerii elanului dat în decembrie de conferinţa pe tema climatului COP 21 de la Paris.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 aprilie 2016