Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 26 aprilie 2016

Parchetul General s-a autosesizat in legatura cu dezinfectantii diluati din spitale

O zi după publicarea unei anchete care dezvăluie deficienţe grave privind dezinfecţia în spitale, autorităţile sanitare nu au nicio reacţie. Parchetul General este cel care s-a autosesizat in acest caz. Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate publică la Societatea Academică din România, spune că dezinteresul ministerului este intolerabil şi terifiant. Un interviu in 40 de minute.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un nou dosar penal in cazul Colectiv. Parchetul General ancheteaza o posibila scurgere de informatii chiar dininteriorul institutiei. Asta dupa ce desi rechizitoriul nu a fost finalizat iar dosarul Colectiv nu a fost trimis în judecată, în spațiul public a aparut o formă de lucru a acestui document.

Cernobil, au trecut 30 de ani de la cel mai grav accident nuclear din istorie. Expertii Greenpeace avertizeaza ca majoritatea reactoarelor nucleare din lume se afla in etapa de uzura si au fost construite fara ca riscul terorismului nuclear sa fie luat in calcul.

Iar Franta semneaza contractul militar al secolului, estimat la 34 de miliarde de euro. In schimbul acestei sume Parisul se angajeaza sa livreze Australiei o noua garnitura de submarine.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 aprilie 2016