Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 aprilie 2016

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Numarul doi din PSD, Valeriu Zgonea, a fost exclus din partid. Asa a decis conducerea social-democrata, reunita astazi in sedinta. Zgonea a fost cel care i-a cerut demisia liderului formatiunii, Liviu Dragnea, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv in dosarul Referendumului.

sumarul emisiunii 40 de minute

In mai putin de doua saptamani, cabinetul Ciolos a pierdut trei membri. Astazi a demisionat ministrul Culturii Vlad Alexandrescu. Au mai parasit executivul ministrul Muncii, Ana Costea si cel al Fondurilor Europene, Aura Raducu.

Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor care au avut loc în noiembrie la Paris şi care s-au soldat cu moartea a 130 de persoane, a fost extrădat în Franţa din Belgia. Dupa o cautare care a durat patru luni, Abdeslam a fost capturat in Bruxelles pe 19 martie.   

O sa incercam sa va explicam in aceasta seara si de ce in ciuda faptului că puterea de cumpărare a românilor este printre cele mai mici din Europa, România va avea şi mai multe hypermarketuri anul acesta decât în 2015. Afacerile din retail vor creşte cu 7% în 2016, peste media europeană de 1%, arată un studiu GfK.

Veste excelenta pentru guvernul francez! Nivelul somajului scade puternic, o situatie care nu s-a mai inregistrat in Franta din anii 2000. Anuntul vine insa intr-un context tensionat in Franta – intra in dezbatere un nou proiect de lege al muncii, contestat de sindicate care, se afla, de altfel, maine, in greva generala.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 aprilie 2016