Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 3 mai 2016

suteu.jpg

Corinas Suteu, propunerea premierului pentru Ministerul Culturii
Corinas Suteu, propunerea premierului pentru Ministerul Culturii

Un nou scandal legat de dezinfectantii diluati folositi in spitale! Corpul de Control al Ministerului Sanatatii efectueaza o ancheta în ceea ce priveşte contractele de achiziţii încheiate de Institutul Oncologic Bucureşti cu Hexi Pharma, firma incriminate ca livra spitalelor substante de sterlizirae care de fapt erau apa chioara. Managerul institutiei medicale respinge acuzatiile si spune ca toate achizitiile de la Institutul Oncologic s-au efectuat legal.

sumarul emisiunii 40 de minute

Premierul Dacian Ciolos l-a revocat din functie pe Vlad Alexandrescu si o propune pe fosta directoare a ICR New York, Corina Suteu in functia de ministru al Culturii.

Turcia a eliminat vizele pentru cetăţenii ciprioţi si ar putea primi in schimb conditii mai putin stricte pentru ca proprii cetateni sa poata calatori liber in Uniunea Europeana. In caz contrar Ankara a ameninţat să renunţe la acordul cu Bruxelles privind imigranţii. Ce sanse are propunerea sa se concretizeze discutam in aceasta seara.

Din 1993 incoace data de 3 mai marcheaza Ziua mondială a libertăţii presei. O ocazie pentru a face un bilanţ în legătură cu modul în care este exercitată meseria de jurnalist, tabloul în această privinţă este destul de dramatic în anumite parti ale lumii.  

 

Emisiunea 40 de minute din data de 3 mai 2016