Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 4 mai 2016

dezinfectanti.jpg

Curtea Constitutionala a decis: alegerile locale vor fi organizate intr-un singur tur!
Curtea Constitutionala a decis: alegerile locale vor fi organizate intr-un singur tur!

Curtea Constitutionala a decis: alegerile locale vor fi organizate intr-un singur tur! Judecatorii au respins sesizarea depusa de jurnalistul Liviu Avram privind scrutinul din 5 iunie. Discutam pe larg in aceasta seara cu politologul Alexandru Radu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sub 5% din cele peste 3500 de teste efectuate pe dezinfectantii din spitale sunt neconforme. Consider ca pacientii nostri sunt in siguranta in acest moment. Este declaratia ministrului Sanatatii care a anuntat rezultatele verificarilor realizate aleator, la unitati medicale din intreaga tara. Intre timp, Parchetul General a inceput urmarirea penala in cazul dezinfectantilor diluati.  

Ca sa scape de vizele pentru Europa cetatenii turci mai au de indeplinit, pana la sfarsitul lunii iunie, 5 conditii din 72. Pe de alta parte, statele membre ar putea fi sancţionate cu până la 250.000 de euro pentru fiecare imigrant pe care refuză să-l primească. Este o propunere din planul Comisiei Europene privind gestionarea crizei migraţiei. Mihaela Gherghisan are toate informatiile in direct de la Bruxelles.

Continua luptele intense la Alep, intre gruparile de opozitie si fortele care sprijina regimul de la Damasc. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite se intruneste astazi pentru a discuta pe tema crizei din Siria.

Test electoral important in Marea Britanie, cu mai putin de doua luni inaintea referndumului care va stabili daca Regatul Unit ramane sau paraseste Uniunea Europeana. Maine au loc alegeri pentru primaria Londrei. Se infrunta conservatorul Zac Goldsmith, partizan al Brexitului şi laburistul Sadiq Khan, sustinator al optiunii IN.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 mai 2016