Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 6 mai 2016

medici.jpg

Ministerul Sanatatii: 50 de spitale din Romania au folosit dezinfectanti diluati
Ministerul Sanatatii: 50 de spitale din Romania au folosit dezinfectanti diluati

Ministerul Sanatatii a publicat lista spitalelor in care au fost efectuate analize privind eficienta dezinfectantilor folositi si unde probele s-au dovedit neconforme. Este vorba de 50 de unitati medicale din intreaga tara. 9 dintre acestea sunt din Bucuresti. Intre timp, premierul a anuntat că va forma un grup de lucru cu oameni din afara şi din interiorul sistemului de sănătate, ca să înţeleagă ce se poate face.

sumarul emisiunii 40 de minute

Organizatia Activewatch solicita Comisiei parlamentare pentru controlul SRI sa verifice relatia Serviciului de informatii cu firma Hexi-Pharma. ONG-ul cere sa se controleze daca in ultimii 5 ani Serviciul Roman de Informatii a deschis vreo ancheta referitoare la firma incriminata in scandalul dezinfectantilor diluati.

Sunt toate șansele ca Londra să fie prima capitala a Uniunii Europene cu un primar musulman. Laburistul Sadiq Khan i-ar putea lua locul lui Boris Johnson. In campania electorala Khan le promitea londonezilor ca vor avea prioritate la achiziţia de locuinţe noi, ca va stabili chirii fixe in functie de veniturile locuitorilor capitalei şi va ingheta tarifele de transport pe o perioadă de patru ani.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 mai 2016