Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 9 mai 2016

sri_2.jpg

SRI a informat autoritatile in legatura cu situatia din unitatile medicale
SRI a informat autoritatile in legatura cu situatia din unitatile medicale

La doua saptamani de la izbucnirea scandalului dezinfectantilor, ministrul Sanatatii demisioneaza. Intre timp, ies la iveala noi detalii – Gazeta Sporturilor scrie ca Serviciul Român de Informaţii ar fi sesizat autorităţilor situaţia din unităţile medicale. Presedintia, una din institutiile care a beneficiat de aceste informari, anunta ca documentele pe care le primeşte seful statului sunt secrete şi strict secrete.

sumarul emisiunii 40 de minute

La Bruxelles a inceput astazi procesul aṣa numitei celule de la Verviers, al cᾰrei organizator, Abdelhamid Abbaoud, a fost omorât în noiembrie 2015 la Saint Denis. Celula de la Verviers este responsablᾰ pentru atentatele de la Paris, de anul trecut, soldate cu 130 de morti.

Cat va rezista echipa CSM Bucuresti in elita handbalului feminin European?recenta castigatoare a Ligii campionilor este finantata de primarie, in timp ce marile cluburi de pe continent sunt asaltate de sponsori. Jurnalistul sportive Radu Naum spune ca locuitorii Capitalei ar trebui consultati de municipalitate pe tema sustinerii financiare a clubului sportive.

Iar Piata Rosie din Moscova a fost si in acest an scena unei parade militare grandioase de Ziua Victoriei. Moscova a marcat 71 de ani la infrangerea Germaniei naziste in al doilea Razboi Mondial. Pentru prima oara, la defilare au participat si soldati-femei.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 9 mai 2016