Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 mai 2016

maini_spalate.jpg

Firma Hexi Pharma, care livra spitalelor dezinfectanti diluati, cere Tribunalului Bucuresti intrarea în insolvența
Firma Hexi Pharma, care livra spitalelor dezinfectanti diluati, cere Tribunalului Bucuresti intrarea în insolvența

Firma Hexi Pharma, care livra spitalelor dezinfectanti diluati, cere Tribunalului Bucuresti intrarea în insolvență. Angajaţii au fost informaţi că îşi vor păstra posturile până la sfârşitul acestei luni, când le vor fi încheiate contractele de muncă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu a demisionat, după ce mai multe mame s-au revoltat că nu pot fi internate în spital cu copiii lor. RFI a demarat o campanie prin care a scos la iveala abuzurile emotionale si fizice la care sunt supusi minorii care raman in spital, fara parinti.

Soarta presedintei Braziliei va fi decisa astazi in Senat. Acuzată de opoziție că a cosmetizat în mod intenționat finantele publice, Dilma Rouseff este amenințată cu suspendarea pe o perioadă 6 luni.   

Si, astazi incepe cel mai prestigios Festival de Film, Cannes 2016. Trei filme româneşti  sunt în competiţie. Bacalaureat al lui Cristian Mungiu si  Sieranevada de Cristi Puiu  au fost selectate  în Competiţia oficială. Pelicula "Câini", a lui Bogdan Mirică, concureaza la secţiunea Un Certain Regard.

Emisiunea 40 de minute din data de 11 mai 2016