Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 12 mai 2016

marius_nasta.jpg

In contextul crizei dezinfectantilor, in 5 spitale din tara nu se mai fac decat operatii in regim de urgenta
In contextul crizei dezinfectantilor, in 5 spitale din tara nu se mai fac decat operatii in regim de urgenta

Pe fondul crizei dezinfectantilor, la cinci spitale din țară se efectuează numai intervențiile chirurgicale de urgență. La Bucuresti e vorba de Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”. Decizia unitatilor medicale vine dupa ce verificarea dispusa de guvern a scos la iveala faptul ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma erua diluati masiv fata de ceea ce scria pe eticheta.

sumarul emisiunii 40 de minute

Scutul antiracheta de la Deveselu a fost inaugurat. Cum era de asteptat Rusia reactioneaza si acuza o amenințare la adresa securității sale naționale. Moscova a considerat intotdeauna că sistemele militare sunt îndreptate împotriva sa, deşi NATO a dat asigurări că sunt vizate capacităţile balistice ale unor ţări precum Iranul sau Coreea de Nord

Presedinta Braziliei, Dilma Rousseff a fost suspendata din functie de Senat pe o perioada de 6 luni. Ea este acuzata ca in timpul campaniei electorale din 2014 a cosmetizat finantele publice. După suspendare, va urma o anchetă și apoi un nou vot în Senat cu privire la destituirea sa definitivă.

Iar  “Sieranevada” a lui Cristi Puiu s-a vazut azi la Cannes. Pelicula este in competitia oficiala pentru la Palme D “or. O sa vorbim insa si despre faptul ca in plin festival de film, au reapărut pe tapet acuzaţiile de agresiune sexuală lansate contra lui Woody Allen. Pelicula sa « Café Society » a fost proiectată în deschiderea acestei ediţii.

Emisiunea 40 de minute din data de 12 mai 2016