Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 mai 2016

hexi.jpg

Magistratii nu aproba lichidarea companiei Hexi Pharma
Magistratii nu aproba lichidarea companiei Hexi Pharma

Direcția Națională Anticorupție cere Senatului urmărira penală a fostului ministru de Externe Titus Corlățean, în dosarul votului din diaspora, de la alegerile prezidentiale din 2014. Titus Corlățean este acuzat de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România solicita o anchetă în interiorul Parchetelor. Reprezentanţii UNJR vor să afle ce s-a întâmplat cu informările pe care SRI le-a trimis către procurori în legătură cu activitatea  Hexi Pharma. Pe de alta parte magistratii au stabilit ca firma nu poate fi dizolvata. 

Acordul între Bruxelles şi Ankara şi care vizează reducerea afluxului de migranţi în Europa, are efecte pozitive. Politia elena anunta ca in ultimele doua zile, pe insulele greceşti nu au mai ajuns refugiaţi.

Se împlinesc 100 de ani de la acordul Sykes-Picot prin care Franta si Marea Britanie isi stabileau sferele de influenţă in Orientul Mijlociu. Discutam pe larg in 40 de minute despre efectele pe care le are si astazi aceasta intelegere de tip colonial.

Iar asociatia Romani Criss cere ministerului justitiei sa nu mai publice pe site-ul institutiei apartenenta etnica si religioasa a detinutilor si sa distruga in cel mult trei luni datele publicate pana acum.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 mai 2016