Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 mai 2016

sanitas.jpg

Proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor starneste nemultumirea sindicatelor
Proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor starneste nemultumirea sindicatelor

 Proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor e gata! Ministrul Muncii urmeaza sa prezinte astazi documentul. Sindicatele din sanatate sunt insa nemultumite si ameninta cu greva generala.

sumarul emisiunii 40 de minute

In vreme ce fermierii autohtoni se zbat sa supravietuiasca, laptele din strainatate castiga tot mai mult teren pe rafturile magazinelor. In aceste conditii, ministrul Agriculturii cere ambasadelor Romaniei din Polonia si Ungaria sa verifice conditiile in care sunt trimise spre piata autohtona cantitati mari de lapte la preturi derizorii.

Autoritatea Nationala Veterinara este in alerta : târgurile de porci din nord-estul tarii sunt  închise după apariţia pestei porcine africane în Ucraina. Situatia ii pune in dificultate pe crescatorii romani care de opt ani nu pot vinde in Uniunea Europeana din cauza pestei porcine.

In Franta este din nou greva si sunt organizate proteste din cauza legii muncii. Confederatia Generala a Muncii a facut apel la o blocare progresiva a rafinariilor, a soselelor, a cailor ferate.Poliţia iese şi ea în stradă nu pentru a asigura ordinea si pentru a protesta faţă de milioanele de ore suplimentare lucrate dar neplătite, pe fondul prelungitrii stării de urgenţă.

 Iar astazi este ziua internationala impotriva homofobiei. 27 de ambasade au transmis un mesaj de sprijin pentru comunitatea LGBT din Romania care continua sa fie masiv discriminata.

 
emisiunea 40 de minute din data de 17 mai 2016