Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Problemele tinerilor, dezbătute de tineri la European Youth Event 2016

Peste 7000 de tineri din Europa participă vineri și sâmbătă la sediul Parlamentului European din Strasbourg la cel mai mare eveniment european de tineret – European Youth Event 2016. În cadrul reuniunii, tinerii vor aborda teme de interes pentru ei: criza refugiaților, rolul tinerilor în societate, era digitalizării, relația transatlantică sau reimpulsionarea economiei economiei europene.

Elena Ungureanu și Oana Madalon fac parte din delegația României la European Youth Event 2016. Înainte de a pleca la Strasbourg, au poposit la Tânăr în Europa.

Un Eurobarometru, cerut de Parlamentul European înainte de reuniunea tinerilor de la Strasbourg, arată că 61% dintre tinerii din Europa nu doresc să studieze, să se specializeze și să lucreze în alt stat UE, în timp ce 90% își doresc să învețe modul cum funcționează Uniunea Europeană.

Dintre cei peste 10.000 de respondenți, 51% își manifestă interesul pentru a vota la alegerile europene.

Tinerii români stârnesc o adevărată îngrijorare: 71% se simt marginalizați din punct de vedere socio-economic, 15% au studiat într-o altă țară UE, doar 22% știu de existența ”Garanției pentru Tineri”, 37% sunt interesați să voteze la alegerile europene și doar 19% sunt dornici să se implice în forme și structuri asociative (asociații studențești, asociații de tineret și organizații neguvernamentale) se mai arată în Eurobarometru.

Emisiunea Tânăr în Europa din 18 mai 2016