Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 mai 2016

legea_salarizarii.jpg

Sindicatele din educatie si administratie se pregatesc de proteste, nemultumite de legea salarizarii
Sindicatele din educatie si administratie se pregatesc de proteste, nemultumite de legea salarizarii

Procurorii anticoruptie au facut astazi perchezitii la Biroul Electoral Central. Pentru ca exista suspiciuni privind falsificarea listelor de semnaturi, DNA a ridicat documente ale candidatului PNL pentru Sectorul 1, Alexandru Nazare.  Directorul executiv de la Centrul pentru Inovare Publica, Ovidiu Voicu, ne va vorbi despre piata  datelor personale ale cetatenilor care ajung sa fie folosite de partide in campaniile electorale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nemultumiti de proiectul de lege privind salarizarea, profesorii se pregatesc de proteste. Ordonanţa salariilor bugetarilor prezentata ieri de ministrul Muncii, prevede cele mai mari majorări pentru salariaţii din Sănătate.  Angajatii din educatie vor putea primi doar bonusuri dar si acestea in functie de o serie de criterii de performanta.

Atentie la caisele şi nectarinele importate din Turcia! Inspectorii ANSVSA au descoperit pe un lot de fructe urme de pesticide peste limitele admise. Importatorul face demersuri pentru retragerea intregii cantitati de produse contaminate.

In ultimii 30 de ani politia franceza a protestat de 4 ori, de fiecare data din motive salariale. Ieri s-a intamplat din nou! Politistii francezi se plang ca sunt prea solicitati de la institurea starii de urgenta in Hexagon dar spun si ca au fost agresati la ultimele proteste fata de noua legislatie a muncii.
 

Vorbim si despre o decizie importanta a Senatului american care a decis ca victimele atacurilor de la 11 septembrie 2001 pot chema în instanţă Arabia Saudita. 15 din cei 19 terorişti care au deturnat avioanele folosite în atacuri  erau cetăţeni ai Arabiei Saudite, dar autorităţile de la Riad au negat orice implicare în atentate.

Emisiunea 40 de minute din data de 18 mai 2016