Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 19 mai 2016

egypt_air.jpg

Cel mai probabil cursa EgyptAir a explodat in aer
Cel mai probabil cursa EgyptAir a explodat in aer

Nave si avioane grecesti si egiptene continua ca caute ramasitele cursei  Egypt Air prabusita in aceasta dimineata in largul insulei grecesti Karpathos. Aparatul zbura de la Paris la Cairo şi avea la bord 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului. Experti in aviatie spun ca cel mai probabil avionul a explodat in aer. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Meciul România-Franţa din deschiderea campionatului Euro 2016, care se va desfăşura pe 10 iunie pe Stade de France, ar fi vizat de atacuri teroriste. La fel s-ar putea intampla şi la finala Campionatului. Avertismentele vin de la poliţia federală germană.  Discutam pe larg in aceasta seara.

In Venezuela, se adânceşte criza politică, socială şi economica. In timp ce opozitia a cerut in strada demiterea presedintelui Nicolas Maduro, populaţia trăieşte cu alimente putine, si acelea primate cu portia si fără curent electric. Expertii se tem de riscul izbucnirii unui razboi civil.

Va fi greva maine dupa-amiaza pe aeroportul Otopeni. Opresc lucrul cei care manevreaza bagajele si pregatesc avioanele inainte de zbor. Angajatii sunt nemultumiti de conditiile de munca si de salarii. Ei avertizeaza ca daca nu ajung la o intelegere, peste o saptamana vor declansa greva generala.

Iar fimul Bacalaureat al lui Cristian Mungiu va avea premiera concomitant la Cannes si la Bucuresti, in aceasta seara. Pelicula este in competitive pentru marele premiu, La Palme d Or!

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 mai 2016