Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 mai 2016

egypt-air-airbus-a340-200.jpg

Epava avionului EgyptAir a fost găsită lângă Alexandria
Epava avionului EgyptAir a fost găsită lângă Alexandria

Epava avionului EgyptAir a fost găsită lângă Alexandria, de armata egipteană. Deocamdata cauza prabusirii aparatului de zbor ramane necunoscuta. Sunt luate in calcul o defectiune tehnica, un atac terorist sau prabusirea avionului cu intentie de catre echipaj.

sumarul emisiunii 40 de minute

Rusia critică Alianța Nord-Atlantică, după ce Muntenegru a fost invitat să adere la NATO. Procesul de extindere a blocului militar riscă să sporeasca tensiunile pe continentul european, spune purtatorul de cuvant al Kremlinului. Discutam pe larg in aceasta seara.

 Doua saptamani pana la alegerile locale. La jumatatea drumului, campania electorala nu este una animata. Promovarea candidatilor este aproape inexistenta, ne va explica sociologul Cristea Darie, directorul INSCOP.

Iar Filmul "Bacalaureat", al lui Cristian Mungiu, a fost elogiat de criticii de film din toată lumea după proiecţia de gală de aseara, de la Cannes.  Pelicula e în competiţia oficială la Festival şi este  favorita pentru trofeul Palme d'Or. In 40 de minute un interviu cu regizorul Cristian Mungiu.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 mai 2016