Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 mai 2016

politia.jpg

IML: astazi are loc autopsierea cadavrului lui Dan Condrea
IML: astazi are loc autopsierea cadavrului lui Dan Condrea

Trupul neînsuflețit al lui Dan Condrea este autopsiat astazi la IML unde urmeaza sa fie facute si testele ADN pentru a se stabili cu exactitate identitatea persoanei aflate la volan. Intre timp, procurorul general Augustin Lazar spune ca "nu sunt indicii" ca patronul Hexi Pharma, ar fi fost filat de procurori sau servicii secrete in dosarul de coruptie in care acesta era implicat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Suspans in Austria in asteptarea rezultatelor alegerilor prezidentiale desfasurate ieri. Chiar daca austriecii s-au mobilizat masiv pentru a-i opri ascensiunea candidatului de extrema dreapta Norbert Hofer, faptul ca acesta a obtinut peste 50% din voturi are semnificatia unui seism politic in Europa. Discutam pe larg in aceasta seara.

Sindicatele din educatie si guvernul se vor aseza din nou la negocieri maine! Angajatii din domeniu sunt foarte nemulţumiţi de proiectul noii ordonanţe de urgenţă privind salarizarea. Ei ameninţă cu greva şi susţin că sunt şanse ca examenele naţionale programate în perioada următoare,  Capacitatea şi Bacalaureatul, să fie boicotate.

 Modificarile aduse de guvern Codului Penal si de procedura penala starnesc nemultumirea societatii civile. APADOR-CH atrage atentia supra unei prevederi care permite procurorului sa solicite de la bănci datele financiare ale unei persoane, fără aprobarea inițială a unui judecător.

Franta incearca sa relanseze procesul de pace israeliano-palestinian. Premierul  Manuel Valls a a inceput o vizită de trei zile în Israel și teritoriile palestiniene. O initiativa care nu e deloc bine vazuta de omologul sau Benjamin Netanyahu.

Emisiunea 40 de minute din data de 23 mai 2016