Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 mai 2016

tariceanu.jpg

Calin Popescu Tariceanu, urmarit penal de DNA
Calin Popescu Tariceanu, urmarit penal de DNA

Preşedintele Senatului este urmărit penal de DNA. Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului. Acuzaţiile sunt aduse în dosarul privind Pădurea Snagov şi Ferma Regala Băneasa.

sumarul emisiunii 40 de minute

Numai in ultimii doi ani, Hexi Pharma a avut contracte cu 152 de unitati medicale, contracte a caror valoare a fost de 51 de milioane de lei. Este prejudiciul estimat de Parchetul General. Procurorii   care fac ancheta în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi au facut astazi percheziţii la locuinţa lui Dan Condrea.

16.000 de lei, este amenda pe care ANAF a primit-o de la Autoritatea Națională pentru protecția Datelor Personale, pentru publicarea listei datornicilor. Autoritatea a constatat că datele privind datoriile nu au fost exacte si au fost prelucrate nelegal, fiind publicate "pe alt site decât pe propria pagină de Internet.  Agentia contesta sanctiunea.

Discutam in aceasta seara si despre ce sanse sunt ca Ford sa-si dezvolte afacerile in Romania….Dacian Ciolos aflat in Statele Unite, i-a invitat pe sefii companiei americane sa-si extinda productia cu elemente de tehnologii inovatoare, care să țină de autoturismele ecologice și electrice.

In Franta, guvernul incearca sa evite un blocaj general, dupa penuria de combustibil provocata de faptul ca sindicatele au blocat rafinariile.  Nemultumiti de reforma codului muncii, sindicalistii  fac apel la o greva pe perioada nelimitata a conductorilor de metrou, incepand cu 2 iunie.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 mai 2016