Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 mai 2016

O alta investigatie a jurnalistului C.Tolontan dezvaluie folosirea de dezinfectanti neconformi in spitale

Aproape jumatate dintre romanii care au murit la varste de pana la 75 de ani, in 2013, ar fi putut fi salvati, daca li s-ar fi acordat tratament medical eficient si prompt. Sunt date publicate de oficiul european de statistica Eurostat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, o alta investigatie condusa de jurnalistul Catalin Tolontan dezvaluie ca un alt produs dezinfectant neconform a fost descoperit la Spitalul Elias in urma cu doi ani. Un sapun pe care medicii il foloseau si care era infestat masiv cu bacterii.

Schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia. Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a fost eliberată de Moscova in schimbul a doi militari rusi. Savcenko a fost găsită vinovată de moartea a doi jurnalişti ruşi şi fusese condamnată de o instanţă rusă la 22 de ani de închisoare.

Franta a inceput sa foloseasca rezerva strategica de carburanti pentru a contracara blocada sindicatelor asupra rafinariilor. Pana acum, protestele sindicalistilor au afectat depozite de petrol si rafinarii, ceea ce a dus la o penurie de carburanti.

Turcia anunta ca nu va lua alte măsuri pentru implementarea acordului cu Uniunea Europeană referitor la stoparea fluxului de imigranţi dacă nu se urgentează procedura de ridicare a vizelor. Presedintele Recep Erdogan sustine ca Ankara nu a primit fondurile promise de Uniunea Europeana, de 6 miliarde de euro.

Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov este la Budapesta. Cooperarea economica bilaterala va fi principalul subiect pe agenda cu autoritatile maghiare. Sancţiunile impuse de UE şi măsurile de răspuns ale Moscovei au redus semnificativ relaţiile economice şi schimburile comerciale între cele doua tari.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 mai 2016